Salata de Varză cu Maioneză: O rețetă delicioasă și ușor de preparat

Salata de varză cu maioneză este un preparat clasic și apreciat în bucătăria românească. Această rețetă simplă și gustoasă poate fi servită ca și garnitură sau ca o salată de sine stătătoare. Combinând ingredientele proaspete și maioneza cremoasă, această salată oferă o explozie de arome și texturi, fiind potrivită pentru orice ocazie, de la mesele de familie la petrecerile festive.

Ingrediente necesare:

 • 1/2 varză albă mare, tăiată fin
 • 2 morcovi, rase
 • 1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
 • 4 linguri de maioneză
 • 1 lingură de oțet alb
 • 1 lingură de zahăr
 • Sare și piper, după gust

Salata de varză cu maioneză este o rețetă flexibilă, iar cantitățile de ingrediente pot fi ajustate în funcție de preferințe și de numărul de porții dorit.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti salata de varză cu maioneză, urmați pașii simpli de mai jos:

 1. Pregătiți varza, morcovii și ceapa conform ingredientelor necesare.
 2. Într-un bol mare, amestecați varza, morcovii și ceapa.
 3. Într-un bol mic, combinați maioneza, oțetul alb, zahărul, sarea și piperul.
 4. Turnați amestecul de maioneză peste varză și amestecați bine, asigurându-vă că toate ingredientele sunt acoperite uniform.
 5. Gustați și ajustați condimentele după preferință.
 6. Acoperiți salata și puneți-o la frigider pentru aproximativ 1 oră pentru a permite aromei să se dezvolte.
 7. Serviți salata de varză cu maioneză rece și proaspătă alături de felurile principale sau ca o salată răcoritoare pe timp de vară.
Vezi și:  Salata de Cartofi: Rețeta clasică și delicioasă

Întrebări frecvente:

1. Pot folosi maioneză din comerț în loc să o prepar eu?

Da, puteți utiliza maioneză din comerț pentru a pregăti salata de varză cu maioneză. Totuși, prepararea maionezei acasă îi oferă un gust și o textură mai proaspete.

2. Pot adăuga alte legume în salata de varză cu maioneză?

Absolut! Salata de varză cu maioneză poate fi personalizată prin adăugarea altor legume, cum ar fi ardei gras, castraveți sau măsline.

3. Cât timp poate fi păstrată salata de varză cu maioneză la frigider?

Salata de varză cu maioneză poate fi păstrată la frigider timp de aproximativ 2-3 zile. Asigurați-vă că o acoperiți bine și o depozitați într-un recipient închis ermetic.

4. Pot înlocui zahărul cu îndulcitor?

Da, puteți înlocui zahărul cu un îndulcitor artificial sau natural, cum ar fi mierea sau siropul de arțar. Ajustați cantitatea în funcție de preferințe.

5. Există variante de salată de varză cu maioneză pentru vegani?

Da, există variante de salată de varză cu maioneză pentru vegani. În loc de maioneză obișnuită, puteți utiliza maioneză vegana, făcută din ouă vegetale sau alte alternative vegane disponibile în comerț.


Vezi și:

Photo of author

Yoshi

Yoshi, un pasionat al bucătăriei asiatice. Pe blogul său vei găsi rețete autentice și secrete pentru a pregăti mâncăruri delicioase din Asia. Cu pasiunea sa pentru aromele și tehniciile asiatice, Yoshi explorează diversitatea bucătăriilor asiatice. Descoperă gusturi noi, tehnici de gătit și mâncăruri tradiționale care te vor transporta direct în inima Asiei. Bine ai venit pe blogul lui Yoshi despre bucătăria asiatică!

Lasă un comentariu