Reteta ciorba de salata Jamila

Ciorba de salata Jamila este o delicioasa supa traditionala romaneasca, plina de arome si savoare. Este o reteta populara si apreciata de multe persoane datorita gustului sau unic si a combinatiei interesante de ingrediente. In acest articol, vom explora pasii necesari pentru a prepara o ciorba de salata Jamila autentica, precum si cateva trucuri pentru a o face delicioasa.

Ingrediente necesare pentru ciorba de salata Jamila:

  • 1 salata verde proaspata
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 3 rosii mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura de marar
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 lamaie
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru a pregati ciorba de salata Jamila, urmati acesti pasi simpli:

Pasul 1: Curatati si pregatiti legumele

Incepeti prin curatarea si spalarea tuturor legumelor. Tocati ceapa verde, rosiile, morcovii, radacina de patrunjel, radacina de telina si ardeii grasi. Taiati salata verde in fasii subtiri.

Vezi și:  Salata Caesar

Pasul 2: Caliti legumele

Intr-o oala mare, incingeti uleiul si adaugati ceapa verde. Caliti-o pana devine transparenta. Adaugati apoi morcovii si radacina de patrunjel si caliti-le pana se inmoaie putin.

Pasul 3: Adaugati restul legumelor si lasati-le sa fiarba

Adaugati in oala rosiile, ardeii grasi, salata verde si radacina de telina. Amestecati-le bine cu celelalte legume calite si lasati-le sa fiarba pana se inmoaie.

Pasul 4: Preparati ouale si leusteanul

Intr-un bol separat, bateti ouale si adaugati sucul de la o lamaie. Turnati amestecul de oua in oala cu legume, amestecand usor. Lasati ciorba sa fiarba inca 5 minute.

Pasul 5: Aromatizati ciorba

Adaugati frunzele de leustean si mararul tocate in oala cu ciorba. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati ciorba sa mai fiarba inca 2-3 minute pentru a se imbina aromele.

Pasul 6: Serviti ciorba de salata Jamila

Luati oala de pe foc si lasati ciorba sa se odihneasca cateva minute inainte de servire. Aceasta ciorba delicioasa se serveste calda, alaturi de o felie de paine proaspata.

Intrebari frecvente despre ciorba de salata Jamila:

1. Pot folosi alte tipuri de salata pentru aceasta reteta?

Desigur, puteti incerca si alte varietati de salata, dar salata verde confera cel mai autentic gust retetei de ciorba de salata Jamila.

2. Pot adauga carne sau alte ingrediente in ciorba de salata?

Reteta traditionala de ciorba de salata Jamila nu contine carne sau alte ingrediente, dar puteti personaliza reteta dupa preferinte adaugand, de exemplu, bucatele de pui sau de vita.

3. Pot inlocui uleiul cu alt tip de grasime pentru a face ciorba mai sanatoasa?

Da, puteti inlocui uleiul cu ulei de masline sau puteti renunta la ulei si cali legumele folosind putin bulion de legume sau apa.

Vezi și:  Salata a la Russe Jamila

4. Cat timp rezista ciorba de salata Jamila?

Ciorba de salata Jamila se pastreaza bine in frigider timp de 2-3 zile. Incalziti-o usor inainte de a o servi din nou.

5. Exista alternative pentru lamaie?

Da, daca nu aveti lamaie, puteti folosi otet de mere sau otet alb pentru a adauga acelasi gust acrisor.

Ciorba de salata Jamila este o reteta delicioasa si usor de preparat, perfecta pentru a fi savurata in orice sezon. Aroma proaspata a salatei si combinatia de legume fac din aceasta ciorba o optiune sanatoasa si gustoasa pentru intreaga familie. Urmati acesti pasi simpli si bucurati-va de o ciorba de salata Jamila autentica si delicioasa!


Vezi și:

Photo of author

Yoshi

Yoshi, un pasionat al bucătăriei asiatice. Pe blogul său vei găsi rețete autentice și secrete pentru a pregăti mâncăruri delicioase din Asia. Cu pasiunea sa pentru aromele și tehniciile asiatice, Yoshi explorează diversitatea bucătăriilor asiatice. Descoperă gusturi noi, tehnici de gătit și mâncăruri tradiționale care te vor transporta direct în inima Asiei. Bine ai venit pe blogul lui Yoshi despre bucătăria asiatică!

Lasă un comentariu